Friday, February 20, 2009

25 Random Things

Got tagged by lvynana. Jomla layan.. Dalam BM jer, nak ikut dia.

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged.

1. Pemalas. Semua orang cakap aku pemalas. Serba serbi malas.
2. Dulu rajin baca buku cerita. Sekarang yang tu pun malas.
3. Cuma rajin makan. Itu pun kalau Babai tak 'interfere'.
4. Suka outdoor activity, especially yang melibatkan hutan belantara. Dulu mak ajak pegi huma naik turun bukit keluar masuk hutan tapi tak suka. Sekarang nak pulak.
5. Suka makan buah nenas Sarawak. Boleh makan sebiji (L size) sorang-sorang. Lidah pernah berdarah sebab makan nenas 3 biji 3 hari berturut-turut.
6. Masa kecik suka mandi sungai. Kolam paya pun suka.
7. Suka ikan sungai. Ikan laut boring.
8. Tak suka laut dalam. Takut jaws. Steven Spielberg punya pasal la ni!
9. Kalau nampak aku tengah rajin buat kerja, aku tengah berlakon sebenarnya hehe.
10. Suka sambal belacan. Yang pedas kaw-kaw.
11. Berat badan pernah cecah naik 70kg pada tahun 2005. Giler..
12. Dulu tak suka makan ayam. Sekarang, okla.
13. Suka movie/cerita yg lain daripada biasa. Suka 'mind-twisting'.
14. Aku selalu rasa aku tak hidup lama. Macam kiamat jer dalam masa 5 tahun. Sekarang dah tua, tak jugak kiamat.
15. Suka makan ikan keli.
16. Suka pindah rumah.
17. Tak suka orang berbau..busuk.
18. Suka tengok perempuan cantik dan seksi.
19. Pernah masuk ICU HKL sebab tercekik tulang ikan patin.
20. Tak suka bau mulut busuk.
21. Power spec aku 750. Rabun jauh.
22. Suka kaler hijau.
23. Suka kucing. Dan anjing.
24. Tak suka arnab. Tak bijak langsung. Pandai beranak jer.
25. Yeay!! 25 dah. Erm.. Aku gagap.. especially kalau tengah marah.

Nak tambah lagi 5 lah.
26. Tak suka makan kelawar, esp sayap dia. Kalau tengah siat, elastic dan menyebabkan kuah yang lekat masuk dlm mata. Pedih siot.
27. Tak suka makan ulat mulong sebab geli dgn lemak dia.
28. Tak suka potong leher ayam, tapi pandai. Skill, kakak aku yang ajar. Dia paksa aku potong sebab dia pun tak suka.
29. Ok, aku ni ada panas baran sikit. Sekarang dah kurang dah.
30. Aku lefthanded. Pandai main badminton dan pakai chopstick guna 2 belah tangan.

Wah. Syok jugak.

Banyakla sebenarnya. Tapi aku stop kat sini jer. Lain kalila. Aku tak tag sesape, tapi kalau Mary rajin, buatlah yer.. :D

6 comments:

RW FINE ART said...

add some more....

One Other ... said...

Mintak 25, bagi 30! hahaha. exsyen cakap malas, rupanya rajin! Muahahahah

ko tercekik ikan patin dayung? i cannot imagine... mesti sakit tahap nak mati...

Sumuk said...

Roger: Ai, menyindir kerr?? LOL!

One Other: Sumpah rasa macam tobat tak nak makan ikan patin lagi dah. tapi sekarang makan jugak. sedap punya pasal..

lvynana said...

eh..over la ko nih..org mintak 25 jer..ko kasi sampai 30..muahaha!
eh..ko gagap erk..patut la hari tu...kiki..takde la...tak perasan pun.

PrincessRen said...

MUahahaahahhahaa.. adus.
ok ok will do when i'm free ok.
My last tag was way wayyyy back in 2007 :P

nur enjel said...

hahaha...pandei2 jak u tambah gik limak...i belum gik molah benda tok .. tapi u ngan i ada juak sama especially part suka makan ..haha

 
Blog Makeover by Jean Chia | Doggie Illustration by Dapino, Edited by Jean Chia